انجیر منبع غنی از بسیاری املاح و ویتامینها شامل پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر و ویتامینهای C ،B ،A است.
انجیر همچنین منبع غنی از فیبر خوراکی است. «لیگنین» نوعی فیبر خوراکی غیرمحلول است که به مقدار زیاد در انجیر موجود است و نقش مهمی در پیشگیری و نیز درمان یبوست دارد.
در این مقاله به برخی از خواص مهم درمانی این میوه بهشتی اشاره شده است:
– انجیر سدیم و چربی ندارد و مانند سایر میوهها بدون کلسترول است. از انجیر میتوان در رژیمهای غذایی خاص مثل رژیم کمچرب، کم سدیم، پرفیبر، کاهش وزن، دیابتی و حتی رژیم غذایی مدیترانهای استفاده کرد.
– انجیر تعرق بدن را زیاد میکند و همچنین حرارت بدن را کاهش میدهد.
– این میوه ادرارآور است و اگر ادرار کم باشد، خوردن انجیر باعث ازدیاد آن میشود.
– انجیر تازه یا خشک یبوست را برطرف میکند و یکی از بهترین میوهها برای تمیز کردن روده بزرگ و رفع یبوست است.
– این میوه شیرین و مقوی دستگاه گوارش را تقویت میکند و برای درمان سوءهاضمه مفید است.
– برخی مطالعات نشان داده که انجیر خاصیت ضدسرطانی دارد.
– سرشار بودن انجیر از پتاسیم، تامینکننده سلامتِ کودکان ضعیف، کمخون و بیاشتها است.
– شربت انجیر، تسکیندهنده دردهای گلو و سرفه است.
به نقل از سایت تخصصی ارگانیک، علاوه بر اینها انجیر به علت دارا بودن دانههای ریز باعث تقویت معده و روده میشود اما البته برای کبدهای ضعیف زیانآور است.
منبع : http://smartstart.ir