فقدان دندان عامل موثر در مرگ زودرس!!

استاد دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این مطلب گفت: زمانی که فردی دندان‌های خود را از دست می‌دهد، با این ذهنیت که مشکلی به‌وجود نمی‌آید، مجبور به مصرف غذاهای نرم‌تر می شود.
دکتر کاوه سیدان افزود: این دسته غذاها اغلب از کربوهیدرات‌ و موادغذایی پرکالری هستند. از این رو غذاهای با پروتئین کمتر و فیبر کم مصرف می کند و در نتیجه دچار چاقی و اضافه وزن می‌شود و در کنار افزایش چربی‌های دور شکم و تنگی عروق، دستگاه گوارشی وی نیز دچار اشکال جدی می‌شود.

وی با بیان اینکه تمام این مشکلات موجب می‌شود اگر قرار باشد فردی ۷۵ سال عمر کند به دلیل این تغذیه نادرست و در پی فقدان دندان، ۵ تا ۱۰ سال و یا بیشتر از سال های عمر وی کاسته می‌شود، گفت: بی‌دندانی هم بر طول عمر و هم بر کیفیت زندگی اثر سو می‌گذارد. این موضوع آن قدر مهم است که سازمان بهداشت جهانی در بیانیه ی سال ۲۰۰۸ خود به موضوع بی‌دندانی در جوامع پرداخت و در یکی از بند‌های مصوب جهانی بر داشتن دندان به عنوان یکی از لازمه‌های حقوق انسانی تأکید کرد.

دبیر انجمن ایمپلنتولوژی ایران با اشاره به اینکه در دهان هر انسان حداقل حدود یکصد میلیون تومان سرمایه دندانی وجود دارد، تاکید کرد: بهترین ابزار بیمه‌کردن دندان‌ها، رعایت بهداشت و اصول مراقبتی آنهاست.
دکتر سیدان اظهار داشت: در سوئد و نروژ بیمه‌‌ها تا حد زیادی از درمان و بهداشت دندان حمایت می‌کنند، ولی این کشورها با جمعیت زیر ده میلیون نفری خود با ایران قابل مقایسه نیستند. بنابراین، بیمه‌های پایه ی کشور پوششی ندارند، ولی برخی از بیمه‌های تکمیلی تا حدودی برای بعضی از سرویس‌های دندانپزشکی تعهد دارند.

منبع : http://mojnews.com

Check Also

فواید رقص برای جسم و روح

رقص فواید بسیار زیادی دارد  که در زیر به برخی از آنها اشاره می کنیم: …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 5 =