انوشه انصاری نخستین فضانورد ایرانی

انوشه انصاری در سال ۱۳۴۶ خورشیدی، در مشهد به دنیا آمد. تا سن ۱۶ سالگی در وطن زیست و سپس به همراه خانواده‌اش به ایالات متحده آمریکا هجرت کرد. سالهای پایانی دبیرستان را در آن کشور گذراند و سپس برای اخذ مدرک کارشناسی در رشته مهندس الکترونیک و علوم کامپیوتر وارد دانشگاه جرج میسون شد. انوشه بعد از پایان موفقیت‌آمیز دوره لیسانس برای کسب مدرک فوق‌لیسانس خود وارد دانشگاه جرج واشنگتن شد و مطالعات خود را در این دانشگاه ادامه داد.

پس از اخذ مدرک کارشناسی ارشد در رشته مهندسی الکترونیک، انوشه برای کار به سراغ شرکتهایی چون MCI و COMSAT رفت و پروژه‌های موفقیت‌آمیزی را در آن شرکتها به سرانجام رساند. او چندین مقاله و دو پاتنت برای کار روی “عملگرهای اتوماتیک” و “گره‌های یک شبکه‌ بیسیم” دارد. او در حال حاضر مشغول طی کردن دوره‌ای در دانشگاه سوئین‌بورن می‌باشد تا بتواند دومین مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته ستاره‌شناسی دریافت کند.

در سال ۱۹۹۴ میلادی مطابق با ۱۳۷۲ خورشیدی، انوشه به همراه همسرش حمید و برادر همسرش امیر انصاری شرکتی به نام تله‌کام تکنولوژی (TTI) را در تگزاس پایه‌گذاری کردند.

این شرکت تأمین‌کننده تجهیزات مورد نیاز شبکه‌های کامپیوتری بود. این شرکت در سال ۲۰۰۰ توسط سونوز نتورک خریداری شد. انوشه انصاری در سال ۲۰۰۰ جایزه  نخست کارآفرینی ملی ایالات متحده آمریکا را به دست آورد. در سال ۲۰۰۱ مجله فورچیون انوشه را در لیست تاجران موفق ثبت کرد.

بعد از فروش کمپانی TTI انوشه و همسرش شرکت دیگری به نام پرودی را پایه‌گذاری کردند. انوشه مدیر عامل و رئیس این شرکت است.  این شرکت با مشارکت شرکت ماجراجوییهای فضایی و آژانس فضایی فدراسیون روسیه، طرحی را جهت ایجاد ناوگانی از فضاپیماهای تجاری برای اعزام گردشگران به ارتفاعات زیرمداری در دست اجرا دارد. “کاشف ماجراجوی فضا” نام مناسبی برای این کشتی فضایی به نظر می‌رسد که قرار است قادر به حمل ۵ مسافر به ارتفاعات زیرمداری باشد تا مسافران خوشبخت بتوانند گردی سیاره زمین و سیاهی فضا را برای دقایقی نظاره‌گر باشند. این فضاپیما قرار است با یک هواپیمای مخصوص تا ارتفاعی بالا برده شود و سپس برای دستیابی به ارتفاعات بیشتر از هواپیما جدا شده و موتورهای قدرتمند خود را روشن نماید. این هواپیما از فرودگاهی که به احتمال زیاد در رأس‌الخیمه واقع در کشور امارات متحده عربی ساخته می‌شود، پرواز خواهد کرد.

انوشه از دوران نوجوانی به فضانوردی علاقمند بود و رؤیای سفر به فضا را در سر می‌پروراند. علاقه فراوان او سرانجام زمانی به بار نشست که فعالیتهای اقتصادی انوشه و همسرش ثروت فراوانی برای آنها به بار آورده بود. در سال ۲۰۰۴ میلادی مطابق با ۱۳۸۳ خورشیدی، خانواده انصاری (انوشه و برادر همسرش، امیر انصاری) ۱۰ میلیون دلار جایزه برای نخستین پرواز فضایی غیر‌دولتی اختصاص دادند. این سفر می‌بایستی توسط یک فضاپیمای قابل بازیابی انجام می‌شد که قادر باشد حداقل سه نفر را به ارتفاعی بیش از ۱۰۰ کیلومتر از سطح متوسط زمین رسانده و مجدداً به زمین بازگرداند. فضاپیما باید طوری طراحی می‌شد که در طی دو هفته بعد از نخستین پرواز موفقیت‌آمیز، قادر به تکرار آن باشد. جایزه انصاری ایکس در نهایت به  فضاپیمای کوچک «اسپیس شیپ وان»  با طراحی خلاقانه برت روتان تعلق گرفت.

اما همچنان رؤیای سفر به فضا ذهن بانوی فعال و ناآرام ایرانی را به خود مشغول کرده بود. فعالیتهای فضایی اخیر به هیچ‌وجه او را آرام نمی‌کرد و اشتیاق دیدن زمین از فضا او را به سویی رهنمون کرد که اکنون تیتر نخست خبرهای فضایی دنیا را به خود اختصاص داده است. انوشه انصاری سرانجام دل به دریا زد و برای سفری هیجان‌انگیز به ایستگاه بین‌المللی فضایی ثبت‌نام کرد. این سفر که با کپسول فضایی سایوز تی‌ام‌آ صورت می‌گیرد حدود ۲۰ میلیون دلار هزینه در بر دارد. ۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۵ (۸ مه ۲۰۰۶)، سازمان فضایی روسیه به طور رسمی اعلام کرد که انوشه انصاری بعنوان اولین زن گردشگر فضایی در یکی از پروازهای فضاپیمای سایوز که برای  بهار ۱۳۸۶ برنامه‌ریزی شده بود، به مدار زمین سفر خواهد کرد. ۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۵ (۸ مه ۲۰۰۶)، سازمان فضایی روسیه به طور رسمی اعلام کرد که انوشه انصاری بعنوان اولین زن گردشگر فضایی در یکی از پروازهای فضاپیمای سایوز که برای  بهار ۱۳۸۶ برنامه‌ریزی شده بود، به مدار زمین سفر خواهد کرد.

اما شانس با انوشه بود تا نخستین توریست فضایی زن، زودتر از آنچه انتظارش را داشت به آرزوی خود برسد. ردصلاحیت پزشکی داوطلب ژاپنی، دایسوکه انوموتو، سفر انوشه را حدود ۶ ماه به جلو انداخت . انوشه قرار است در ۲۳ شهریور ۱۳۸۵ راهی ایستگاه بین‌المللی فضایی (ISS) شود. دایسوکه انوموتو که ۳۵ سال دارد، ثروت خود را از راه تجارت اینترنتی به دست آورده است. او قبول کرده بود که با پرداخت ۲۰ میلیون دلار و تحمل تمرینات سخت و فشرده برای یک هفته به ایستگاه بین المللی فضایی سفر کند

در صورتی که سفر انوشه طبق برنامه انجام شود، وی اولین فضانورد ایرانی، اولین بانوی گردشگر فضایی و چهارمین توریست فضایی دنیا خواهد شد.
انوشه انصاری در شرایطی راهی فضا می‌شود که طی چهل و پنج سال گذشته سفر به فضا تنها در انحصار شوروی سابق (روسیه)، آمریکا و به تازگی چین بوده است. تاکنون بیش از ۴۴۰ نفر طی نزدیک به ۱۰۰۰ مأموریت فضایی از مرزهای فضا عبور کرده‌اند که نزدیک به ۳۸۰ نفر آنها از اتباع آمریکا و شوروی سابق و بقیه از شهروندان کشورهایی همچون چکسلواکی، آلمان، ژاپن، بلغارستان، افغانستان، برزیل، انگلیس، کوبا، مجارستان، هند، مغولستان، لهستان، رومانی، اسلواکی، آفریقای جنوبی، اسپانیا، سوئیس، سوریه، بلژیک، اتریش، فرانسه، مکزیک، هلند، عربستان سعودی، رژیم اشغالگر قدس و مکزیک بوده‌اند که توسط فضاپیماهای آمریکایی یا روسی امکان سفر به فضا را یافته‌اند.

اولین گردشگر فضایی یک میلیونر آمریکایی به نام دنیس تیتو بود که در سال ۲۰۰۱ نخستین بشری شد که با پول خود به فضا سفر کرد. بعد از او مارک شاتلورتس در سال ۲۰۰۲ و گرگ السون در سال ۲۰۰۵ به ترتیب عنوان دومین و سومین توریست فضایی را از آن خود کردند. اولسن نیز مانند انوموتو به دلایل پزشکی از سفر انجام شده در ژوئن ۲۰۰۴ بازمانده بود ولی سرانجام در سال ۲۰۰۵ به آرزوی خود برای نگریستن به زمین از فضا جامه عمل پوشاند. قبل از اولسن، یک خواننده آمریکایی به نام لانس باس کاندیدای سفر به فضا بود که به دلیل امتناع از انجام تمرینات سخت و فشرده قبل از پرواز از لیست گردشگران فضایی حذف گردید و بدین ترتیب افتخار سفر اولین زن ایرانی به فضا نسیب وی شد.

Anousheh_Ansari 1

Anousheh_Ansari 2

Anousheh_Ansari 4

Anousheh_Ansari 3

Anousheh_Ansari 5

Anousheh_Ansari 6

Anousheh_Ansari 7

منبع : www.biography-center.blogfa.com

Check Also

موتور دیزل: آشنایی و عملکرد

موتور دیزل گونه‌ای موتور درون‌سوز است که در آن از چرخه دیزل برای ایجاد حرکت …

۳ comments

  1. سلام
    مگر این خانم برای تحقیق به فضا رفته بودند که از او با افتخار یاد می کنید ؟
    این خانم ، به عنوان گردشگر و فقط برای تفریح و کسب نام ، ۲۰ ملیون دلار ثروت پدری را تقدیم سازمان های فضایی آمریکا و روسیه کرد .
    در صورتی که در خیلی از روستاهای کشورمان ، یک اطاق به عنوان مدرسه وجود نداره .
    با ۲۰ ملیون دلار می شد که مشکل عمده ای از گرسنگان و کارتن خوابان کشورمون رو حل کرد .
    واقعا جای تاسف داره که ایرانی ها ، تحت تاثیر تبلیغات ، مشغول بت سازی هستند و اندکی تعقل به خرج نمی دهند و از یک زن که برای تجربه کردن سرگرمی جدید ، ۲۰ ملیون دلار را به باد می دهد ، به عنوان فضانورد یاد می کنند و از او تجلیل هم به عمل می آورند !!!!
    ایشان در وبلاگ شخصی شان ، اهداف خود را از به باد دادن این مبلغ هنگفت ، چنین بیان می کنند :
    اهداف انوشه که همواره آرزوی مسافرت به فضا را در سر داشته ؛ اکنون که رویای خود را در حال تحقق میبیند علاقه مند است تا تجربیات خود را با دیگران در میان بگذارد.
    اهداف او از این سفر عبارتند از:
    . بعنوان یک سفیر فضایی ، نوعی آگاهی عمومی را در خصوص آینده ی کاوشهای فضایی بوجود آورده و اشتیاق به فراگیری در این زمینه را بالا برد.
    . الهام بخش جوانان سراسر دنیا ، خصوصا دختران باشد و آنان را ترغیب به دنبال کردن آرزوهای خود نماید.
    . بعنوان اولین سفیر فضایی، مبلغ صلح و تفاهم میان ملتها باشد.

    • آخه عزیز دل برادر ، اگر قرار بود مشکل فقرا با بذل و بخشش اغنیا حل میشد که این مشکل خیلی وقت پیش حل میشد ، آدما باید یاد بگیرند چطور ثروتمند شوند ، چشمشان به ثروت دیگران نباشه . باید از جامعه گدا پرور حذر کرد .

    • به این بیچاره چرا گیر میدی اون هزاران مشکل رو گذرونده دوست عزیزم الانشو نگاه نکن اینجور نباشیم اون رفته موسسه مخابراتی تلکام رو زده و محصولاشو فروخته به جاهای دیگه هر پولداری که پول از شکم باباش نیاورده عزیزم اون رویاش سفر به فضا بوده چه گناهی کرده که پولایی رو که خودش با سختی فراوان بدست آورده رو خرج رویاش بکنه هرکی زحمت کشیده نتیجشم گرفته بی انصافی نکنیم پس چرا ۳۰۰۰ میلیارد دزدی و میلیارد ها دلار پول مردممون رو خوردن و اونا رو نمیگی اونا حروم خوری کردن دوست من نه این بنده خدا که کلی برا طراحی محصولاتش ریسک کرده و ضرر کرده و بعد که ضرر دیده محصول مخابراتی تلکام تولید کرده و فروخته به شرکت ها چه گناهی کرده مگه پول مردمو خورده؟ بی انصاف نباشیم. باید به اون افرادی گیر دادا که میلیارد ها دلار هم تو ایران هم تو خارج دارن و حتی برا ۱۲و ۱۳ نسل پولشو دارن و از مردم خوردن .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × سه =